Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaPortalLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Dişi Köpeklerde Adet Dönemi İle Baş Etme Tavsiyeleri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 1537
Kayıt tarihi : 23/09/17

Dişi Köpeklerde Adet Dönemi İle Baş Etme Tavsiyeleri Empty
MesajKonu: Dişi Köpeklerde Adet Dönemi İle Baş Etme Tavsiyeleri   Dişi Köpeklerde Adet Dönemi İle Baş Etme Tavsiyeleri Icon_minitimePtsi Kas. 25, 2019 9:57 pm

Kedilerde Kalça Displazisi: Bilmeniz Gerekenler
Kemirgenler Ne Yer? Verebileceğiniz Bazı İkramlar
İzlanda Çoban Köpeği Ve Özellikleri
Her canlı varlığın, türünü devam ettirme ve çoğalma amacı vardır. Doğalarında olan bu içgüdü inkar edilemez ve köpekler de bu konuda istisna değildir, bu yüzden size adet dönemi içinde olan dişi köpekler için bu süreci nasıl ele alacağınız hakkında bazı ipuçları vereceğiz.

Dişi bir köpek sahiplenirken, yılda en az iki kez, vücudunun insanların algılayamayacağı, ancak diğer köpekler için karşı konulmaz olan bir koku salgılayacağını bilmelisiniz.


Adet döneminde olan dişi köpekler: aşamalar
Adet dönemi köpeğin hayatında ilk kez, 6 ila 18 ay arasında başlayacaktır. Her şey köpeğin hangi ırktan olduğuna göre değişir, çünkü köpek ne kadar büyükse, cinsel olgunluğa ulaşması o kadar uzun zaman alacaktır.
Köpeklerin adet döngüsü, insanların adet döngüsüne çok benzemektedir.

Köpeklerde Adet Döngüsü aşamaları
Proestrus : Burada köpeğin davranışında değişiklikler ve kanama başlar. Bu aşama, bir köpeğin en fazla hormonal değişikliklerden geçtiği ve 6 ila 11 gün süren dönemdir.
Östrus: Bu, bir köpeğin hamile olabileceği aşamadır. Bu kısa süreli dönem, köpeğin daha saldırgan veya daha sevgi dolu olduğu, en yoğun davranışsal değişiklikleri gözlemleyeceğiniz dönemdir.
Diestrus : Bu aşama, tamamen bir önceki döneme göre değişkenlik gösterir. Şayet köpek hamile kalırsa bu aşama, adet döngüsünün son aşaması olacaktır. Aksi halde, süt bezleri büyür. Köpek hamile kalmamışsa, daha sonra açıklayacağımız bir çeşit yalancı süt verme dönemine girecek.
Anestrus : Eğer köpek hamile kalmamışsa bu, döngünün gerçek olan son aşamasıdır. Yaklaşık dört ay süren hormonal dinlenme evresidir. Burada daha az hormonal iniş ve çıkışlar vardır ve bu nedenle bu aşama kısırlaştırma için idealdir.
Bir yıl içinde görülen adet dönemi veya estrus aşaması sabit değildir. Normal döngü her altı ayda bir veya yılda iki kez olmasıdır, ancak yılda bir ila dört kez olarak da değişkenlik gösterebilir. Şimdi, adet döngüsünün hangi yaşta durduğunu merak edebilirsiniz. Cevap, yaş sınırı olmamasıdır; tüm yaşamları boyunca boyunca devam edecektir.

Normalde bir köpek, erkekleri kendine çeken feromonları serbest bıraktığı dönemde hamile kalır. Bununla birlikte bu aşama bitse bile, özellikle erkek köpek ısrarlı ise, dişi köpek hamile kalır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sevgi-meleklleri.yetkin-forum.com
Admin
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 1537
Kayıt tarihi : 23/09/17

Dişi Köpeklerde Adet Dönemi İle Baş Etme Tavsiyeleri Empty
MesajKonu: Geri: Dişi Köpeklerde Adet Dönemi İle Baş Etme Tavsiyeleri   Dişi Köpeklerde Adet Dönemi İle Baş Etme Tavsiyeleri Icon_minitimePtsi Kas. 25, 2019 10:01 pm

Dişi Köpeklerde Adet Dönemi İle Baş Etme Tavsiyeleri Z5P2n3
İlginç olarak birçok dişi köpek, yalancı süt verme dönemine girer. Hamile olmadıkları halde, beyinleri hatalı olarak, sanki hamile oldukları sonuca varır.

Dişilerde adet dönemi ile baş etme tavsiyeleri
Adet döneminde köpeğin çiftleştirilmesini garanti edemiyorsanız, kısırlaştırmanız tavsiye edilir. Günümüzde bir hayvanı kısırlaştırmanın iki farklı yolu vardır: fiziksel kısırlaştırma ve kimyasal kısırlaştırma. Her ikisi de aynı sonucu verir ve tehlikeli değildir.
Bir köpeğin kısırlaştırılması, meme kanseri ve bazı uterus enfeksiyonları gibi hastalıkların önlenmesi açısından etkili bir önlemdir. Ayrıca, bazı durumlarda köpeğinizin davranışlarını değiştirmek için de iyi bir yol olabilir.
Henüz cinsel olgunluğa tamamen ulaşmamış olacağı için, bir köpeğin ilk adet dönemi olduğu zaman kısırlaştırılması tehlikelidir. Doğumda problemler olabilir. Aslında, bir köpeğin kısırlaştırılması için en ideal zaman, adet dönemine girmeden öncedir.
Geçici kontraseptiflerin kullanımı mümkün olabilir.
Yalancı süt verme, adet döngüsünün tekrarlayan bir parçası değildir, ancak köpeğinizin sağlığı için ne zaman gerçekleşip, ne zaman gerçekleşmediğini ayırt etmeniz çok önemlidir. Bunun yalancı süt verme olup olmadığını anlamanın en etkili yolu, ilgili aşamada hormonal ve davranış değişiklikleri olup olmadığını gözlemlemektir.
Eğer köpeğinizin hamile kalmasını istiyorsanız, çok fazla yavru doğurabileceğini unutmayın. Yeni doğmuş yavrulara daha iyi bir yaşam kalitesi sunabilmek için, onlara uzun vadede iyi bakabilecek ailelere sahiplendirmeye özen gösterin.
Bir köpeğe bakmak büyük bir sorumluluktur, bu yüzden daima bir adım önde olmalıyız. Bilginizi sadece bu kısa makale ile sınırlandırmayın. Her şeye hazırlıklı olmanın en iyi yolu, mümkün olduğunca fazla bilgiye sahip olmaktır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sevgi-meleklleri.yetkin-forum.com
 
Dişi Köpeklerde Adet Dönemi İle Baş Etme Tavsiyeleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Köpeklerde Banyo
» Köpeklerde Balık Yağının Faydaları

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: THE HİSTORY OF LİFE :: KÖPEKLERİN DÜNYASI-
Buraya geçin: